recept: Gratin mártás, Kifőzde
Gratin mártás
Ennek a dokumentumnak a kiinduló oldalát itt találod: http://www.kifozde.hu

Hozzávalók:

Elkészítés:

5 dl bechamel mártás,
3 db tojás sárgája,
6 dkg reszelt sajt,
5 dkg vaj,
1 dl tejszín,




Besamel mártás az alapja:
A kész besamelt levesszük a tűzről, a tejszínben elkeverjük a tojássárgáját, hozzákeverjük a besamelhez, majd belekeverjük a reszelt sajtot. A vajat apróra vágva beleszórjuk, vagy belemorzsoljuk a mártásba és kóstolással megsózzuk.

Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt.

JG - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése nem időigényes.


Kapcsolódó anyagok: besamel mártás

Forrás: Régi szakácskönyvből.

MENÜ bezárása

Első megjelenés: 2010.05.25. Utoljára frissítve: 2010.05.25.
Utolsó megtekintés: több, mint 6 napja (2024-04-27 20:50:03 - 1.5)
Hozzászólások:

Megjegyzés a recepthez